At-the-Lord's-Table-exhibition-opening

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum „Vendégségben az Úrnál” címmel közösen kívánt képzőművészeti programot megvalósítani, és kiállítást rendezni a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum környezetében, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz (2021. szeptember 5-12.) kapcsolódóan. Ismét Magyarország adott otthont, 83 év után a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, amely történelmi pillanathoz a MANK Nonprofit Kft. és együttműködő partnereként a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is hozzá kívánt járulni.

A pályázat kiírói a „Vendégségben az Úrnál” címmel szándékosan tágabban értelmezték a témát, ami így lehetőséget adott arra, hogy a Biblia világából a lehető legszélesebb merítéssel nyerhessenek ihletet a pályázók, akik az Isten és az ember találkozásának témakörében készült műalkotásokkal pályázhattak.

Az esemény témája felölelt minden olyan történetet és momentumot, ahol az ember és az Úr a „szent vendégség” keretében egyesül. Ennek a találkozásnak a középpontjában áll az Eucharisztia, amikor is meghívja az embert, hogy ténylegesen létrejöjjön az, amiért Jézus a földre szállt közénk.

A pályázók festménnyel, grafikával, kültéri szoborral, kisplasztikával, domborművel, installációval, videómunkával és fotóművészeti alkotással pályázhattak a felhívásra.

A szabadtéri kiállítással minél többek számára szerették volna láthatóvá tenni, hogyan inspirálja az eucharisztia szentsége művészeti alkotások megszületését. Öttagú zsűri választotta ki azokat a munkákat, amelyek reprodukcióit a Múzeum homlokzatán bemutatták 2021. szeptember 21. és október 24. között.

At-the-Lord's-Table-exhibited-artists-01

Megtiszteltetés számomra, hogy egy fotómmal én is a kiállított alkotók között szerepelhettem!

At-the-Lord's-Table-Krisztian-Tota-exhibited-entry-01
At-the-Lord's-Table-Krisztian-Tota-portrait-02
Fotó: Jánosi Irén

„A szentmise véget ért, menjetek békével. Istennek legyen hála.”

02-At-the-Lord's-Table-Go-Forth-The-Mass-Is-Ended-Thanks-Be-to-God
Vasárnapi szentmise után az 1987-től az UNESCO világörökség listáján szereplő Hollókő-Ófaluban lévő Szent Márton római katolikus templomnál, 2015. szeptember 27-én.

Találd meg a kegyelmi pillanataid itt: krisztiantota.com

Vissza a blogokhoz…

error: © Copyright